Underkategorier

 

Sjekk dekkene før du kjører

Om du skal kjøre til Hønefoss eller forbi Hønefoss, som mange gjør, for eksempel på vei til hytta på fjellet eller til Bergen, er det ekstra viktig å sjekke at du har ordentlige dekk. Det er veldig lett å glemme å sjekke dekkene! Husk at ikke bare er du helt avhengig av gode dekk ved fjelloverganger, for eksempel Hemsedal eller Hardangervidda, men du skal også følge lange dalfører.

Om du så bare skal fra Oslo/Sandvika til Hønefoss, må du største delen av året være forberedt på glatte veier. Uten riktige dekk er dette svært farlige veier, ofte uten midtrekkverk. Strekningen Oslo-Bergen er blant landets mest skadeutsatte strekninger. La oss for ordens skyld minne deg litt ekstra på å sjekke dekkene, ved å anbefale en nettbutikk som selger dekk.

Hvordan kjøre til Hønefoss

Fra Oslo kjører du sørover på E18 og tar av mot Hønefoss i Sandvika og følger E16 helt frem.

Fra Bergen velger du en av fjellovergangene, enten riksvei 7 over Hardangervidda og Geilo, eller E16 via riksvei 52 over Hemsedal og videre på riksvei 7, eller E16 hele veien via Fagernes. Førstnevnte rute regnes som raskest og sistnevnte som tregest, men det vil avhenge av været. Du må uansett over fjellet. Husk å sjekke dekkene før du kjører! Det skiller om lag 40 minutter mellom raskest og tregest ved gode kjøreforhold.

Fra Gardermoen er det raskest å kjøre E16 hele veien, over Maura og Roa.

Fra Lillehammer eller Gjøvik er riksvei 4 og deretter E16 fra Roa raskest.

Fra øst for Mjøsa, for eksempel Elverum, er det E6 sørover til Dal som gjelder, og deretter fylkesvei 176 og 120 over Maura, hvor du bytter til E6 mot Grua, Roa og Hønefoss.

Fra Kongsvinger og Jessheim blir det raskest over Gardermoen, mens fra Lillestrøm blir det som fra Oslo. Fra området rundt Skedsmokorset kan det lønne seg å kjøre riksvei 4 over Hakadal til Grua og videre på E16. Fra langt nord i Oslo kan det samme gjelde.

Kontroller dekk

Husk at kjøreforholdene kan være utfordrende på mange av strekningene som leder til Hønefoss. Dekk er viktig! Hvis du skal reise om våren eller høsten er det derfor viktig å være ekstra oppmerksom på kjøreforholdene. Du er selv ansvarlig for å kjøre forsvarlig, og hvis forholdene tilsier at du trenger vinterdekk, bør du vurdere å bytte dekk før turen. Husk at mønsterdybden må være på minst 1,6 mm om sommeren, og minst 3 mm om vinteren.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: